Designed & Developed with love by All rights reserved.

Social
Tweets van @DJ_Maus1

Since 1992 DJ Maurice

DJ Maus collage

Geen cassettedeck of platenspeler was veilig en werd uitvoerig getest en vaak ook uit elkaar gehaald. Hij begon met het maken van knipmixjes met bandjes en scratchen met de pick-up van moeders. Al snel reed hij elke week stad en land af om de vetste platen te kopen, destijds de enige manier om de nieuwste muziek te scoren. Dit was het begin van zijn enorme muziekcollectie, bestaande uit vinyl, cd's en mp3's.

De eerste boekingen boden zich aan in de vorm van brugklasfeestjes, verjaardagspartijtjes en barbecue’s in de tuin. Daarna volgden de schoolfeesten, examenfeesten en bruiloften en partijen. Met zijn drive-in show reed Maus door het hele land en draaide op allerlei verschillende locaties en feesten. Hier deed hij heel veel ervaring op, wat hij nu nog steeds gebruikt tijdens het draaien. Het ‘lezen’ van de mensen en sfeer proeven ontwikkelde hij doordat er elke keer een ander publiek voor zijn neus stond. Flexibel zijn, aanpassen aan elke keer weer een nieuwe situatie.

In de winter van 1999 ging hij mee op wintersport naar Frankrijk om daar de eerste keer een week in het buitenland te draaien (België even niet meegerekend dan). Via de eigenaar van de zaak waar hij toen draaide, kwam hij die zomer terecht in Lloret De Mar. Deze ervaring was een van de mooiste in zijn leven en hij kreeg de smaak te pakken van het draaien in het buitenland. De clubs, de strandfeesten en in de winter ook de feesten op de piste kwamen hierna. Sinds ’99 draait Maus elk jaar zowel in de zomer als in de winter veel in het buitenland, in o.a. Spanje, Portugal, Bulgarije, Frankrijk, Oostenrijk.

Inmiddels is Maus echt een allround-dj pur sang, al vele jaren actief in binnen- en buitenland in allerlei verschillende venues. In clubs, uitgaanscentra, feestcafe's, bar-dancings, bedrijfsfeesten, bruiloften, schoolfeesten en op festivals. Door die jarenlange ervaring en met zijn energieke manier van draaien weet hij overal, maar dan ook echt overal een feest van te maken. Platenkeuze, presentatie en timing zijn dik in orde. Alle muziekstijlen die er te vinden zijn, zitten in zijn repertoire. Hij onderscheid zich verder nog door het maken en draaien van eigen producties, remixen, mash-up's en intro's.

Als kroon op zijn werk heeft Maus afgelopen Olympische Winterspelen als huis-dj in het Holland Heineken House in Zuid-Korea mogen draaien. Tevens zijn de Vrienden Van Amstel Live erbij gekomen als vaste prik in januari.

Sinds 2010 is hij ook actief in het opleiden en begeleiden van beginnende dj's.